מהן ההוצאות הכרוכות בהעסקת עובד זר?
כאשר אדם מגיע לגיל מבוגר בו הוא זקוק לעזרה קבועה, העסקת עובד זר היא אופציה מועדפת אצל רבים, במיוחד אלה שהעברת הקשיש לבית אבות סיעודי יקרה מדי או תהיה כרוכה בכאב עבורו. ההוצאות עבור העסקת עובד זר כוללות יותר מאשר המשכורת, המהווה רק חלק מעוגת ההוצאות. להלן כלל ההוצאות בהן כרוכה העסקת עובדת זר:
•אגרות למשרד הפנים: ישנן שני סוגי אגרות: אגרה ע"ס 310 ₪ המשולמת כחלק מהליך הוצאת רישיון לעובד או בחידוש היתר העסקתו, ותשלום ע"ס 175 ₪ עבור ויזה לעובד הזר (מצריכה חידוש מידי שנה). חידוש היתר העסקה נעשה מדי 4 שנים.
•עמלה ודמי התקשרות לחברת כ"א: חברת כ"א העוסקת בסיעוד והבאת עובדים זרים היא הגורם המתווך בין העובד למעסיק. כל חברת כ"א גובה עמלת תיווך אחרת כך שמומלץ לעשות סקר מקיף לפני בחירת החברה מולה תעבדו. עפ"י חוק, העמלה מוגבלת לסכום של 2000 ₪ לכל היותר. עמלה זו כוללת אחריות לשנה כך שבמידה והעובד עזב או פוטר באחריות החברה לספק עובד אחר ללא תשלום נוסף. דמי התקשרות הם תשלום שוטף הנגבה מדי חודש עבור ליווי ועזרה בפתרון בעיות שמתעוררות. זהו תשלום חודשי של עד 70 ₪.
•משכורת העובד: משכורת העובד נטו צריכה להיות לפחות שכר המינימום הקבוע היום במשק שהוא נכון לעכשיו 5,300 ₪. זהו תשלום החובה המינימלי התקף מיומו הראשון של העובד. עובד ותיק יותר יכול לדרוש שכר גבוה יותר. אל הברוטו נוספות מספר תוספות וישנם גם מספר ניכויים. עובד שבחר לעבוד ביום המנוחה השבועי (לעובדים מגיע יום מנוחה שבועי ו- 9 ימי חג לבחירתם) יקבל 150% מן השכר היומי הרגיל עבור אותו יום.
•תנאים סוציאליים: עובד זר אמור לקבל תנאים סוציאליים כמו כל עובד אחר במדינה.
1. פנסיה: על המעסיק להפריש לאחר תקופה מסוימת 6.5% לקרן פנסיה ו- 8.33% פיצויים. את אלה יקבל העובד לאחר סיום עבודתו. (רק על המעסיק חלה חובת הפרשה)
2. דמי הבראה הניתנים מדי שנה, כשבשנה הראשונה דמי הבראה הם עבור 5 ימים ומחושבים נכון להיום עפ"י 378 ₪ ליום. בכל שנה נוסף יום אחד, או 378 ₪ נוספים לסכום.
3. דמי חופשה שנתית: בוותק של עד 6 שנים זכאי העובד ל- 16 ימי חופש בשנה אותם הוא יכול לפדות במלואם בסוף תקופת עבודתו. אם פדה אותם לפני, הוא זכאי לפדיון של 14 יום. הסכום עבור יום עבודה אחד נגזר מחישוב המשכורת (למשל 5,300 אם זהו שכר מינימום) חלקי 25 כשהתוצאה היא 212 ₪ ליום.
4. ימי מחלה: יש לנהוג עפ"י חוק דמי מחלה: לעובד מגיע יום וחצי ימי מחלה בחודש, מקסימום 90 יום. ביום השני והשלישי הסכום הוא 50% מסכום יומי רגיל והחל מהיום הרביעי דמי המחלה שווים לסכום היומי. את ימי המחלה יתחיל לצבור מתחילת עבודתו ובסוף תקופת העבודה יקבל את הסכום עבור ימי המחלה שלא נוצלו.
•ביטוח רפואי: המעסיק צריך לדאוג לביטוח רפואי לעובד הזר מהיום הראשון להעסקתו על מנת שיהיה מטופל וכל צרכיו הרפואיים יקבלו מענה.
•ביטוח לאומי: ביטוח לאומי משולם בהתאם לגמלת הסיעוד אותה מקבל המטופל ולגובה ההשלמה שעליו לשלם לעובד. אם מעסיק משלם לעובד עד 5500 ₪ נוספים מעבר לגמלת הסיעוד, הוא פטור מתשלום ביטוח לאומי עבורם. אם משלם יותר מ- 5500 ₪ נוספים הוא צריך לשלם על הסכום שמעבר ל- 5500 ₪. גמלת סיעוד ניתנת דרך חברת סיעוד המוציאה לעובד תלוש שכר או באופן ישיר למטופל הזכאי לגמלה.
•סיום עבודה: בסיום העבודה יקבל העובד שכר אחרון יחסי וכל התשלומים שפורטו לעיל בהתאם למה שצבר העובד (ימי חופש, מחלה וכו').
•ניכויים משכר העובד: ניתן לנכות משכר העובד סכום הכולל השתתפות בביטוח רפואי ובהוצאות נלוות כמו מגורים, חשבונות ועוד. עפ"י חוק סכום הניכוי המקסימלי הוא עד 25% ממשכורת העובד.
כל הנתונים נכונים לשנת 2021 . למידע מקיף לחצו כאן
מאמרים אחרונים באתר
המידע המופיע באתר זה הינו בגדר מידע כללי המתבסס על הידוע ביום הפרסום הגלוי, הציבורי והנגיש לכלל הציבור ומקורות מידע אחרים, לרבות מידע שנאסף ונערך ע"י עורכי האתר ו/או המשתתפים בכתיבת התכנים.
השימוש במידע הינו על אחריותו הבלעדית של המשתמש, ואין לראות במידע כחוות דעת מוסמכת ו/או ייעוץ ו/או המלצה מקצועית או רפואית מכל סוג שהוא. אין לראות מידע המתפרסם באתר זה כמידע שלם ו/או ממצה של כל ההיבטים הכרוכים בנושא. המידע אינו מהווה תחליף לבדיקה יסודית ופרטנית ו/או להתייעצות עם יועצים מקצועיים הבקיאים בתחום המקצועי הרלוונטי.